środa, 15 września 2010

Powiew jesieni...







Dni coraz krótsze, słoneczka coraz mniej, trochę deszczu, spadające liście i bardziej kolorowo.
Idzie jesień.
Będzie pyszna konfitura z jarzębiny - jesienny przysmak. Nie należy do zbyt popularnych przepisów ale ma wyjątkowy smak. Ja robię z miodem. Na 1 kg jarzębiny 2 słoiki po 50g gęstego miodu. Pychotka!

"Pod domem jarzębina,
ku ziemi się ugina
Widzisz, coraz to śmielej
Jesień sobie poczyna".

A wrzosy coraz piękniejsze, już zdobią mój balkon.
POZDRAWIAM! 

3 komentarze:

  1. Dzieli nas 6 godzin i dwie pory roku.Ty Basiu robisz konfitury z jarzebiny, a ja z cytryn i pomaranczy,a chetnie bym posmakowala tych z jarzebiny.Sliczne fotki.

    OdpowiedzUsuń
  2. No tak...ja szykuję się do jesieni i zimy a Ty do wiosny i lata....a z cytry i pomarańczy to pychotka....musisz podać przepis....

    OdpowiedzUsuń
  3. Najbarwniejsza pora roku. Pięknie i smakowicie pokazana.

    OdpowiedzUsuń