czwartek, 23 września 2010

Pieczone ziemniaki z patelni...





Ziemniaczki pieczone na patelni/domowe pieczonki/ z cebulką, boczkiem i kiełbasą.

Ziemniaki pokroić w plasterki, smażyć na oleju, następnie dodać cebulkę i kiełbaskę pokrojoną w plasterki oraz zesmażony boczek.
Smażyć do miękkości / lubię jak ziemniaki się mocno przypieką /.
Doprawić Vegetą, pieprzem i majerankiem.

6 komentarzy:

  1. robiłam wczoraj! mój połówek kocha je. i standardowo dla niego do tego kefirek;)
    podrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł na szybki obiad - wypróbuję w sobotę :)
    Bardzo ciekawy ten Twój drugi blog, pozdrawiam!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. ja takze zrobie,pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  4. och,czytam bloga wieczorem:)już nie powinnam jeśc,ale jak widzę takie smakołyki to mnie skręca:)))))

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam takei ziemniaczki!!

    OdpowiedzUsuń
  6. super, robiłem dzisiaj - wyszło bdb i nawet teściowa zjadła i... smakowało;-)

    OdpowiedzUsuń