Smaczna i łatwa do zrobienia.
Szarlotka na cieście francuskim.
mały słoiczek szarlotki własnej roboty /z moich zimowych zapasów/
2 jabłka
1 op. ciasta francuskiego
Jabłka obrać ze skórki.
Pokroić, posypać cynamonem i cukrem pudrem.
Dodać 2 łyżeczki miodu.
Wymieszać.
Układać - ciasto francuskie, szarlotka ze słoiczka, pokrojone jabłka.
Przykryć następną warstwą ciasta i na wierzch wyłożyć pozostałą część szarlotki ze słoiczka.
Gotowe!
Teraz do rozgrzanego piekarnika /220 stopni/.
Po 20 min.- pyszna na ciepło i na zimno
Można podawać z gałką lodów śmietankowych lub z bitą śmietaną.
Smacznego!
POZDRAWIAM!
Na zimno, na drugi dzień /bo się trochę zachowało/ jeszcze pyszniejsza.
Pogoda nie zachęca do spacerów więc....
MIŁEGO WEEKENDU!
2 jabłka
1 op. ciasta francuskiego
Jabłka obrać ze skórki.
Pokroić, posypać cynamonem i cukrem pudrem.
Dodać 2 łyżeczki miodu.
Wymieszać.
Układać - ciasto francuskie, szarlotka ze słoiczka, pokrojone jabłka.
Przykryć następną warstwą ciasta i na wierzch wyłożyć pozostałą część szarlotki ze słoiczka.
Gotowe!
Teraz do rozgrzanego piekarnika /220 stopni/.
Po 20 min.- pyszna na ciepło i na zimno
Można podawać z gałką lodów śmietankowych lub z bitą śmietaną.
Smacznego!
POZDRAWIAM!
Na zimno, na drugi dzień /bo się trochę zachowało/ jeszcze pyszniejsza.
Pogoda nie zachęca do spacerów więc....
MIŁEGO WEEKENDU!
Basiu, chyba sie skusze bo jablka nie maja duzo kalorii a ja , jak wiesz, musze schudnac natychmiast,przepis latwy, prosty, i na niedziele zrobie sobie Twoja sarlotke,,a dzis zycze Ci udanego weekendu bo ja znow jade na wies,,moj urlop wciaz trwa.Buzka
OdpowiedzUsuńTobie też Ala, miłego weekendu, ja też nie mogę schudnąć ale mój taki łakomczuch i robię dla niego a przy okazji podjadam...buziaki...
UsuńBardzo zachęcająca i też się skuszę. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńCzęstuj się Reniu...
Usuńno, też mam ochotę ...
OdpowiedzUsuńZapraszam...
Usuńfajny przepis..a moze z porzeczkową konfiturę i na to jabłuszka ? Pozdrawiam słodko:)
OdpowiedzUsuńMożna i też będzie pysznie...
Usuńbasiu ale mi smaka narobilas.wyglada cudnie. moze tez zrobie z twojego przepisu.
OdpowiedzUsuńJa daje dużo jabłuszek i mało ciasta, i mam nadzieja, że to mmniej tuczące, ha!ha!
UsuńPachnąca cynamonem słodycz...super przepis.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
O tak! Pachnie cynamonem a ja uwielbiam jego zapach...
UsuńMniam pychotka :) spróbuję,jak wrócę do domu :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńLubie takie lekkie ciasta, z dużą ilością owoców...
Usuń